Details, Fiction and marka şehir eğitimi

İstanbul’u bir marka olarak konumlandırıp, marka kimliğine uygun bir takım stratejiler belirlemek İstanbul’u cazibe merkezi haline getirecek en büyük atılımlardan biri olacaktır. Sayın Güven Borça’nın Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar Mı? adlı kitabında dile getirdiği gibi tarihi yarım adanın trafiğe kapatılması bence de bu advertisementımların başında geliyor.

Vizyon sahibi yoneticilerle nereden nereye denilebilecek bir yolculuk icin gerekenleri kisa ve öz anlatan bir get more info yazi olmus. Kaleminize saglik.

Marka danışmanlığı, mevcut markanın marka yönetimini üstlenen bir alandır. Marka danışmanlığıyla markanın konumlandırma, strateji, kampanya, marka değeri ve marka iletişimi unsurları etkin bir şekilde ele alınır.

Markanın sunduğu hizmet ve ürün kalitesini de kapsayarak kamuoyu üzerinde algılanış şekli, ekonomik verimi, müşteri bağlılığı, markaya duyulan güve ve memnuniyet gibi kriterlerin toplamı marka…

Müşteri deneyimi: Müşteri deneyimini iyileştirmek için şirket değerleriyle müşteri değerlerinin eşleşmesini sağlar. Bunu başarabilmek için mesajları uygun şekilde enhance eder.

Tabiki tam terside mümkün. Bu duruma yine İstanbul’u örnek gösterebiliriz. 16. Yüzyılda Dersaadet (Mutluluk Kapısı) olarak anılan İstanbul 1990’lı yıllarda şehrin yaşadvertığı altyapı problemleri nedeniyle Mega Köy olarak anılmaktaydı.

Arama: Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

İkincil araştırma ise, hedef kitlenin demografik bilgilerini, tüketim alışkanlıklarını ve sektörel trendleri içerir. İnternet üzerinden yapılan araştırmalar, hükümet raporları ve sektörel yayınlar gibi mevcut kaynaklardan yararlanılır.

İkinci bölümde beşli likert ölçeği kullanılmıştır. Katılımcılara sembol yapıların önemi ve marka kent oluşturma sürecine katkılarını belirlemeye yönelik sorular yöneltilmiştir. Üçüncü bölümde belirtilen dört ilde bulunan en önemli sembol yapıların belirlenmesine yönelik seçenekler sunulmuştur. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve diğer kentlerde yerel halk üzerinde toplamda 1937 anket formu uygulanmıştır. Elde edilen verilerin analizinde araştırmann amacına uygun olarak frekans ve yüzde dağılım, aritmetik ortalama, standart sapma, t- testi, one - way anova, kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, sembol yapılar kentlerin marka oluşturma sürecinde olumlu etkisi bulunduğu ve katılımcıların sembol yapıları ziyaret etme eğiliminde oldukları tespit edilmiştir. Kentlerin tanıtımında sembol yapıların kullanılması gerekliliği, ancak tek başına yeterli olmadığı görülmuştur. Araştırma kapsamına alınan Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir illerinin sembol yapıları tespit edilmiştir. İstanbul'un en önemli sembol yapısı Ayasofya Müzesi olduğu tespit edilmiş, ancak az farkla Topkapı Sarayı da ikinci önemli sembol yapı olarak görülmüştür. Ankara kentinin diğer sembol yapılara göre çOkay güçlü bir sembol yapısı bulunduğu tespit edilmiştir. Anıtkabir Ankara'nın en önemli sembol değeri taşıyan yapı kabul edilmiştir. İzmir Kenti'nin sembol yapısı Saat kulesi olarak tespit edilmiştir. Meryem Ana Evi onu takip eden ikinci önemli yapı olmuştur. Antalya kenti'nin en önemli sembol yapısı Aspendos Tiyatrosu olarak tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Kent markalama, marka kent, sembol, sembol yapılar

Tüm bu bilgilerin ışığında toparlayacak olursak, marka şehirler sahip oldukları vizyonun international ölçüde fark edilmesini ve benimsenmesini hedefler. Bunu yapmak için doğru pazarlara düzenli, planlı bir pazarlama iletişimi yaparlar.

İstanbul yoğun biçimde pazarlanan ancak hala markalaşamamış şehirlerden biri. Potansiyeli çAlright büyük fakat henüz belli başlı şehirlerle marka imajı bakımından yarışabilecek düzeyde değil.

Gunumuzde yasam kalitesinin artmasi ile birlikte marka olan urun ve hizmetler talep edilmektedir. Talebin artmasinin dogal sonucu olarak hemen hemen her alanda marka calismalari devam etmektedir. Marka calismalarinin yaninda tarihi ve dogal guzelliklerini, avantajlarini on plana cikarmaya calisan sehirler cazibe merkezi haline gelmeyi amaclamaktadir. Guclu bir marka olabilmek icin rekabet halinde olan sehirler bunu ancak guclu bir marka imaji ile saglayabileceklerdir.

Şehirler de bir ürün gibi pazarlanma teknikleri ile mi tanıtılıyor? Bu yöntemlerden de kısaca bahseder misiniz?

Aydın, Türkiye’deki yerel yönetim alanlarında uzmanlaşmak isteyen gençlere başarının sırlarını anlattı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *